Saturday, 22 September 2012

Ihan oma sisustustyyli
Pastorila kyllä elää, niin omaa elämäänsä, ettei tottakaan! Sisustuksesta piti tulla ihan toisenlainen. Alunperin silmissä siinsi tsehovilainen huvilamiljöö: Vaaleaa, kevyttä, raikasta ja valoisaa. Sitten tilalle hiipi kustavilaisuus ja nyt sitä huomaa, että talolla on ihan oma mielipiteensä sisustuksestaan! Se johtunee kyllä siitä, että mitään sänkyjä lukuunottamatta ei ole hankittu uutena tähän taloon. Kaikki on vanhaa, perittyä, tuunattua, saatua, kierrätettyä jne. Kertakäyttökulttuuri ei tosiaankaan elä tässä taloudessa!

Joskus olen lukenut sisustuslehtien kotikuvauksia ja ihmetellyt, miten ihmiset saavat ystäviltä ja sukulaisilta uskomattoman kauniita vanhoja huonekaluja tai sitten ovat niitä itse löytäneet roskalavoilta ja hyljättynä ties minne ja sitten ne kodit ovat etusivujen kuuminta sisustusta. Uskottava kai se on! Varsinkin, kun siirsimme tämän viimeisimmän kaunottaren tänään olohuoneeseen.

Vanha jugend-astiakaappi on todellakin kaunotar! Näissä kuvissa se ei ole vielä oikealla paikallaan, koska odottaa olohuoneen tapetoinnin valmistumista. Lasikaappien lasit ovat kovin vanhoja. Ne ovat täynnä ilmakuplia ja heijastavat hassusti valoa pinnastaan. Tämän huonekalun myötä olohuone taitaa saada täysin uuden sisustustyylinsä. Alkaa aivan pelottamaan, ettei meillä ole kohta mitään sanomista tyylillisesti. Talo valitsee näköjään omansa.

12 comments:

 1. Ja noin sen kuuluu mennäkin! :) Olis kamalaa, jos voisi muuttaa vanhaan taloon, viedä sinne mukanaan kaikki omistamansa huonekalut ja sitten sisustus kalusteiden osalta olisikin valmis. Oho. Tulispa tyhjä olo... Meillä ei ole paljoa saatu (varsinkaan huonekaluja), vaan niitä on itse poimittu pikkuhiljaa sieltä sun täältä. Vielä puuttuu paljon ja seassa on myös mm. Ikeaa.. kaikki jonkinlaisessa sulassa sovussa. Mutta meilläkin alkaa olla suurin osa huonekaluista vanhoja. Kaupasta ostettuja ei ole enää kuin sohva, sänky ja ruokasalin vitriini (joka kyllä vaihtuu heti kun löydän sopivan vanhan tilalle!). :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei Ikean kalusteissa ole mielestäni mitään suurempaa vikaa tämän päivän ihmiselle. Ne ovat tätä päivää. Ne eivät vain kestä aikaa ja kovaa kulutusta. Mutta niiden funktio lienee onkin toinen. Niiden seassa on myös kauniita yksilöitä ja hyvistä materiaaleista tehtyjä. Käyn ihan mielelläni Ikeassa. Heidän keittiötarvikeosastonsa on loistava! Ajatonta kulutustavaraa.

   Delete
 2. Äh, tärkein unohtui: kaunis tuo teidän kaappi!! <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Katri :) Se on! Nyt se joutuu olemaan tyhjänä, kun sitä pitää siirrellä, mutta sille olisi niin paljon sisältöä, etten millään malttaisi odottaa, miltä se näyttää, kun ei enää tarvitse seistä tyhjän panttina.

   Delete
 3. Oi ja voi mikä kaappikaunotar. Olet onnekas;) Ja vanha lasi ilmakuplineen on todellista extraa!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kauan se joutuikin odottamaan varaston nurkassa. Katselin juuri viikolla paikallisen museon päärakennuksen ikkunoita ulkoa ja ihailin, miten ne ovatkaan säilyneet ehjinä. Talossa tosin asui 3 sisarrusta -70 luvulle saakka, joten mahdollisuudet varmaan olivat paremmat.

   Delete
 4. Hullaantuneena katselen tuota kaappia, joka on aivan ihana! Voin vaan kuvitella mitä kaikkea ihanaa kodistanne löytyy, kun talokin on niin kaunis! Vanhassa on viehätystä. Ottaisin kaikki kalusteet vanhana ja käytettynä, jos mahdollista! Raha vain aina ratkaisee. Päätettiin kuitenkin mieheni kanssa, ettei lastulevyä osteta ikinä enää, jos mahdollista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vanhojen huonekalujen keskellä on levollista elää ja olla. Ne ottavat myös vastaan lapsiperheen kolhut paremmin kuin lastulevyhuonekalut ja antavat anteeksi hiomisen, lakkaamisen ja kunnostaminen kerta toisensa jälkeen. Hyvän päätöksen varmaan teitte :) Kunnon huonekalulla on myös jälleenmyynti arvo.

   Delete
 5. Erittäin kaunis kaappi! Lähikaupungissamme on eräällä kirpparilla miltei samanlainen myynnissä, ja olen sitä aina välillä käynyt kuolaamassa. Hinta vain on tämänhetkiselle kukkarolleni vain liian suolainen. Harmi.....

  Jugend on upeaa, minulla on kaupunkikotini miltei kokonaan täyttynyt sen tyylin kalusteista. Pikkuhiljaa, ihan varkain....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kävin kurkkaamassa blogiasi. Sinulla on kaunis kaupunkikoti! Ja kiva "työmaa" teilläkin maalla :)Hiljaa hyvää tulee.

   Delete
 6. Minä vaihtaisin lennossa kaikki tusinatavarat vanhoihin, jos siihen olisi mahdollisuus. Valitettavasti kotiin ei mahdu kaikki mitä haluaisin ja joitan valintoja on pakko tehdä. Silti olen onnistunut ujuttamaan sekaan valtavan määrän vanhoja huonekaluja. Vain sohva, tv-taso ja sängyt on uusia. Kaikki muu on jonkun vanhaa. Ei ihan noin vanhaa mutta vanhaa. Jopa lapsella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se onkin usein ongelma, että vanhat huonekalut ovat usein liian suuria nykyisiin kompakteihin koteihin. Kantaessamme lauantaina astiakaappia sisälle Pastorilaan hymisin miehelleni, että en kyllä haluaisi olla sen ihmisen housuissa, joka joskus joutuu Pastorilan muuttamaan! Vaatekaappiakin varten piti keväällä lainata rallyteamin huoltoauto siirtoa varten ja 3 ihmistä kantamaan.

   Delete