Wednesday, 12 September 2012

Keskiviikkoa


Olen ollut viime päivinä, niin väärässä paikassa kameran kanssa. Eilen olisin saanut upeita kuvia pihan sähkölangalla istuvasta pääskysparvesta. Tänään taas merimerkin päälle ahtautuneesta lintuparvesta ja äsken aidan päällä istuvasta naapurin kissasta, kun juuri puhuin toisen naapurin kanssa puhelimessa.

Luin jostain sisustuslehdestä pihapiiristä, jonne oli tehty valesähköpylväitä ja lankoja, jotta saadaan pääskyset pihapiiriin. Meillä ei ole tuota ongelmaa. Kaikkialla kulkee vanhanaikaisia sähkö- ja puhelinlinjoja. Osa tulee jopa pylväästä suoraan roikkuvina talon seinään. Täytyy ihan ihmetellä, kuinka moni niistä on oikeasti käytössä. Tosin sähkömiehemme on sen verran hyvä sähkömies, että hän olisi varmaan jo ehtinyt poistaa ylimääräiset johdot. Niitä muuten menee meidän pihan ja talon poikki naapuritaloihinkin. Ja todellakin! Linnut rakastavat istua lankojen päällä.

Oranssin merimerkin päällä istuskeli pilkkasiipiä. Ne eivät ole kovin pieniä lintuja ja näyttävät hassunkurisilta ahtautuessaan merkin kaiteille. Joku päivä olen vielä kameran kanssa valmiina. Tänä aamuna en voinut sännätä rekkasuman läpi lautan toiselle puolelle varsinkaan, kun kamerani ei ole kaikkein lintuystävällisin. 

Meillä käy kolmen eri naapurin kissat pihapiirissä. Yksi niistä, se joka ei pyydä hiiriä, oli tulossa ensiviikolla hoitoonkin, mutta ei nyt sitten tulekkaan. Lapset ovat pettyneitä, emmekä saa tietää varmasti, pitääkö mopsi todellakin kissoista, vai teeskenteleekö vain pitävänsä emäntäänsä ilahduttaakseen. Oikein mukavaa keskiviikkoa!

No comments:

Post a Comment