Thursday, 20 September 2012

Syysmeri kasvattaa voimiaanKesämainingit ovat selkeästi vaihtuneet syksyn tyrskyihin. Tutkiskelen päivittäin aaltojen muotoja ja pohdiskelen tuulen nopeutta. Tuulen nopeus vaihtelee asteikolla kova tuuli ja myrsky tuuli.

Kovatuuli (7 boforia): 13.9-17.1 m/s Aaltojen huiput murtuvat, vaahto järjestyy tuulen suuntaisiksi juoviksi, kohina kuuluu kauas.

Kova tuuli (8 boforia) 17,2−20,7m/s Aallot pitkiä ja verraten korkeita, vaahto tiheinä tuulen suuntaisina juovina.

Myrsky (9 boforia) 20,8−24,4 m/s Aallot korkeita ja niiden pärske huonontaa hiukan näkyvyyttä, meri pauhaa.

Myrsky (10 boforia) 24,5−28,4 m/s Meri aaltovuorina, merenpinta valkoisena vaahdosta, pauhu kovaa, puuskittaista, pärske huonontaa näkyvyttä.


Minkähän takia aallonmurtajan reunalle on viritetty sininen köysi?

4 comments:

 1. Kuvat voisivat olla meidän mökkirannasta otettuja! Meren pauhua on mahtava kuunnella ja talvella jos meri on jäässä, hiljaisuus on uskomaton!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talven hiljaisuus on kyllä kuin valkoinen seinä. Kevät sitten nostaa läpikirkkaat kuutioituneet ahtojäät vuoriksi, joille tekisi mieli hakun kanssa kiivetä.

   Delete
 2. Meri on niin upea. Meren pauhussa on jotain voimaannuttavaa ja sitä voisi kuunnella huumaantuneena loputtomiin;) Siinä tuntee luonnon suuruuden ja oman pienuuden. Sama tunne tulee kovalla ukkosella, sekin on upeaa kuunnella ja katsella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meressä asuu varmaan ikuisuus. Siksi se on niin pysäyttävä :)

   Delete