Tuesday, 4 September 2012

Lasipallo


Olen jo pitkään halunnut porstuaan jotain merihenkistä. Yksi uusista löydöistäni on kalastajien ennen käyttämä lasikoho, jolla merkattiin verkon paikat meressä. 50-luvulla syntyneet paikkakuntalaiset kertovat, että tällaisia verkkopalloja oli rannat "täynnä" heidän lapsuudessaan. Ne olivat rantautuneet mereltä pehmeälle hietikolle vahingoittumattomina.

Eräs antiikkikauppias kertoi minulle, että näitä lasipalloja olisi alunperin käytetty Toisessa maailmansodassa sukellusveneissä ja sen jälkeen kalastajat ottivat niitä käyttöönsä verkonmerkeiksi. Niin tai näin, mutta nyt tämä lasipallo on ilahduttamassa tulijoita porstuassa. (Porstuasta sitten puuttuu vielä viimeistely eli sekä jalka- että kattolistat).

4 comments:

 1. Heh, minulla on juuri sellainen rannalle huuhtoutunut, jonka 50-luvulla moottoriveneilyä nuorena miehenä harrastanut isäni oli ottanut talteen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivoisinpa melkein eläneeni 50-luvulla, että olisi saanut kerätä erilaisiakin aarteita rannoilta :D

   Delete
 2. Kiva pallo! Tuo kaappi-idea on niin hieno, että tekisi mieli kopioida se johonkin... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ole hyvä vain! Se on osoittautunuta todella hyväksi. Vahoissa kuvissa muuten tuolla seinämällä on porstuassa ollut ikkuna. Ja porstuakin on tietty ollut vähän eri mallinen. Aikansa malli kai tämäkin.

   Delete