Sunday, 9 September 2012

Syyskuun kukkijat


Nyt se kukkii! Oranssi lilja portaiden vieressä. Se on viimeinen kesän kukkija alla olevan lajikkeen kanssa Pastorilassa. Toisaalta ihan hyvä, että kukkii tähän aikaan, kun ei ole kukkapenkissä enää muita kuin vihreitä varsia. Oranssi on värinä aika vaikea sovittaa yhteen muiden kukkivien kanssa. Tämän täytyy nyt sitten olla tiikerinlilja. Kaupungissa minulla on useampaakin lajiketta oranssia liljaa. Ne kukkivat eri aikaan, joten lajikkeet voi erottaa siitäkin. Toissakesänä yritin erottaa pieniä taimia ystävälle, mutta kuinkas kävikään! Sattumiahan sieltä tuli.


Tämän heikosti punastuvan valkoisen kaunottaren sain yksi vuosi työkaveriltani. Se on sitkeä sissi ja valtaa yksinään koko kukkapenkin, joten olen tehnyt sille aivan oman penkin. Se kasvaakin "pensasmaisesti" portaiden toisella puolella. Varjopaikan on reppana saanut, mutta kyllä se näyttää siinäkin menestyvän.

4 comments:

 1. Voih, on tuo tiikeri kyllä kaunotar! Mun liljapenkistä tuli aika susi, koska käytännössä alkukesän tulppaanit torppaavat muun menestyksen. Liljat kukkivat oikeastaan ainoana lisäksi. Pitäisi miettiä, miten penkin saisi menestymään, mikä kasvaisi vasta sitten, kun tulppaanit ovat jo lakastuneet.

  Sievä on tuo valkoinenkin, mutten tunnista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen unohtanut valkoisen kukan nimen ja perennakirja on jossain käsittämättömässä paikassa. Tulppaanit ovat tosiaan kauniita, mutta jotenkin ne helposti torpedoivat kukkapenkin kasvuston ja kukkivat ainakin meillä aina aivan liian myöhään.

   Delete
 2. Valkoinen on suopayrtti. Juurista voisi saada jotain pesupähkinän kaltaista ainetta?

  ReplyDelete